Familiedag med fiskelykke på Folkevannet

Ivrige juniorfiskere fikk fikk belønning for innsatsen under årets familiedag på Eivindsætre. Foto: Linda Pettersen

Folkevannet viste seg fra sin beste side søndag, da over 70 isfiskere og andre skuelystne tok turen til Eivindsætre for årets familiedag og klubbmesterskap i isfiske.

– Dette var en stor suksess, sier Ole Fagerlie, leder av fiskeutvalget i Halden & Omegn Jeger- og Fiskerforening. Sammen med en rekke andre ildsjeler sørget han for at for at små og store fiskere og andre som hadde lagt søndagen sin til Eivindsætre kunne kose seg med bål i vannkanten og varm hytte.

Kamp om gram
Av de 40 påmeldte i fiskekonkurransen var hele 25 av dem under 16 år. Det gjorde at det også i juniorklassen ble en kamp om grammene, men de lengste stråene ble trukket av Kjersti Olsen og Truls Johannessen, som vant i klassene eldre- og yngre junior.

Med et stort sprik i antallet fanget fisk per deltager, fra 0 hos noen til over 100 hos andre, var det også spennende blant seniorene. Svein Olsen ble vinneren av HOJFFs klubbmesterskap, mens Tommy Johannessen ble vinneren av åpen klasse. Simen Nordeng fikk æren av å fiske opp dagens største enkeltfisk, men en vekt på imponerende 150 gram.

Mer enn bare fisk
Den tradisjonsrike familiedagen har hatt godt oppmøte de siste årene, og noe av æren for det skal de ivrige karene i HOJFFs hyttestyre ha. I tillegg til god og varm hytte serverte de vafler og kaffe, og for flere av de som foretrakk å holde seg utendørs var det pølsegrilling på et bål i vannkanten som ble adspredelsen.

Etter at fiskekonkurransen var avsluttet ble det delt ut premier, og størst stas var det kanskje for juniorfiskerne som alle fikk premie for stor innsats og god deltagelse.